Un noi de 28 anys i veí de Sant Joan de Vilatorrada es troba ingressat a la UCI, a Terrassa, després de rebre una pallissa al Passeig de Pere III de Manresa, davant del teatre Kursaal. La víctima, i dos amics més, van ser assaltats ara fa vuit dies per un grup de 12 menors que van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra. Dos d'ells han estat internats en un centre educatiu de reforma de menors. Els dotze joves són usuaris del centre de protecció de menors Estrep de Sant Salvador de Guardiola.

Els fets van tenir lloc diumenge 25 de juny, cap a les 8 del vespre. Segons fonts dels Mossos d'Esquadra i testimonis entrevistats per Regió7, els tres nois caminaven pel Passeig quan van veure un grup reduït de menors a qui no coneixien i que els va increpar. Espantats, van accelerar el pas, però els menors els van començar a seguir, afegint-se més nois a la persecució. En un intent de buscar protecció, els joves van entrar al pati del Kursaal, on hi havia més gent, però això no va impedir als agressors propinessin a un d'ells una brutal pallissa. Va rebre cops de puny i puntades de peu, agressions que van continuar tot i que el noi, que ara és a la UCI, va picar amb el cap contra una columna i va caure al terra. El jove va ser traslladat d'urgència a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb nombroses contusions i traumatismes cranioencefàlics, però per la gravetat de les ferides els metges el van derivar directament a Terrassa. Els altres dos agredits, d'entre 27 i 29 anys, van patir ferides lleus.

Localitzats al carrer Mossèn Vall

Vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra van acudir al lloc dels fets i va començar la recerca dels menors. Els agents va localitzar un grup al carrer Mossèn Vall i va procedir a la seva identificació. La detenció va tenir lloc sis dies després, un cop fetes les investigacions oportunes. La policia catalana els imputa un delicte de lesions i dos delictes lleus de de lesions, per la qual cosa els dotze agressors van passar a disposició de la fiscalia de menors a l'espera del judici.