El Sindicat Autònom de Policia ha denunciat aquest dilluns que els policies ARRO van haver d'accedir a l'incendi forestal d'Artés amb vehicles no preparats per aquesta funció, ja que no disposen de vehicles tot terreny.

El Sindicat ha alertat del que van patir els efectius desplegats a Manresa al anar a desallotjar unes masies i 50 nens de la casa de colònies de Sant Joan d´Oló afectades per l´incendi.

En aquest sentit, el SAP- FEPOL va presentar un escrit el passat mes de març on es denunciava la manca de vehicles de reacció per aquesta unitat, extrem que dificulta l´accés a les zones afectades en cas de possible incendi, com ha succeït en aquesta ocasió. A data d´avui encara no han rebut cap resposta.

Actualment, els efectius de l´ ARRO (que és l´àrea policial que té competència directa en matèria d´incendis, de rescat de persones i desallotjaments) només disposen d´un vehicle de turisme, però cap 4x4. Això provoca que no puguin fer front a qualsevol emergència que es pugui produir en zones rurals de la regió de Manresa.

«No entenem com es pot demorar una qüestió que pot esdevenir una greu complicació si no es disposa de material operatiu necessari per donar resposta a fets com el que hem viscut aquest dissabte. Estem parlant de seguretat que afecta, entre d´altres, a cinquanta menors d´edat», asseguren des del Sindicat.