Va actuar a sota de casa seva. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'Artés ja anaven al darrere d'un veí del municipi, però les sospites es van convertir gairebé en evidències quan dimecres a la mitjanit ell mateix va cremar, presumptament, el cotxe d'una veïna. L'arrestat, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, feia dos mesos que s'havia instal·lat al poble, en un pis del número 51 del carrer de les Parres.

L'individu va cremar el vehicle, segons la policia i els veïns, en el mateix pàrquing subterrani del bloc on viu. Diversos veïns, alertats pel fum, van baixar a comprovar què hi passava i van trobar l'individu amb un extintor a la mà. Van trucar a Emergències, i Bombers de la Generalitat hi va enviar una dotació per apagar el foc. Una capa de cendra cobria els vehicles que ahir encara estaven estacionats al pàrquing.

Dijous al matí, agents de la policia van mostrar la fotografia de l'home en comerços del poble i preguntaven si l'havien vist al lloc de les flames que van afectar el municipi a principi d'agost. Poques hores després, el van detenir. Fonts dels Mossos d'Esquadra asseguren que l'arrestat no té antecedents. La Policia Local d'Artés van reunir les primeres proves que apuntaven cap a l'individu que finalment ha estat detingut.

Veïns de l'arrestat deien que l'home mantenia una actitud «estranya» i que gairebé no es relacionava amb la resta d'inquilins del bloc de pisos. Havia arribat el juny i al poble i per això no era gaire conegut. A part, un cop instal·lat a Artés, no participava en la vida social del municipi ni es feia amb la resta de veïns. Fonts de la policia catalana van afirmar a aquest diari que a part del pis d'Artés en tenia un altre a Santa Coloma de Gramenet, que també van escorcollar.

La presència dels agents ahir al matí al carrer de les Parres va captar l'atenció de les persones que hi viuen, que van veure com els agents que participaven en l'escorcoll se n'enduien capses.