«És increïble pensar que algú pugui gaudir veient com s'està cremant un bosc i com ha fet activar tots els equips de Bombers i de les ADF», va expressar aquest dimarts l'alcalde d'Artés, Ernest Clotet, referint-se a la detenció del presumpte piròman dels dos incendis forestals del poble. «Ja des del primer moment, la Policia Local va sospitar d'aquest home, ja que tot era molt estrany», va recordar.

Clotet va ser víctima d'un dels dos incendis, el que va cremar 367 hectàrees d'Artés, Santa Maria d'Oló i Avinyó el 5 d'agost. L'alcalde va resultar ferit en caure quan estava ajudant en l'operatiu contra el foc i va haver de ser intervingut a l'UCI de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell i, posteriorment, traslladat a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

Actualment, Clotet ja és a casa seva, després de ser donat d'alta dimarts de la setmana passada, després de 17 dies d'hospitalització. «A causa de la caiguda, tenia la melsa tocada i cinc costelles trencades», explica. Clotet va tenir l'accident mentre ajudava en les tasques d'avituallment, quan va caure en un forat.

«Ara sóc a casa, ja millor. Puc anar fent vida normal, sense passar-me. Encara em costa aixecar-me i ajupir-me», diu. Clotet espera poder estar recuperat «ben aviat» per poder reprendre la seva activitat com a alcalde. «Aquesta setmana ja he anat a treure el cap a l'ajuntament. De mica en mica, espero anar tornant a la normalitat», confia.

Clotet constata que la confirmació que els dos incendis d'Artés han estat provocats ha generat molta indignació al poble, tenint en compte que, a banda d'arrasar 367 hectàrees forestals, també han cremat tres habitatges. «Les famílies afectades han pogut anar resituant-se a casa d'amics i de familiars, però no han pogut retornar als habitatges», lamenta.

La notícia de la posada en llibertat provisional del presumpte piròman (que es va donar a conèixer dimarts al migdia) va causar rebombori a les xarxes socials. «És normal que a la gent li costi d'entendre la decisió, després de tota la psicosi que hem tingut aquestes setmanes per l'incendi», diu l'alcalde. «La gent s'estima molt el territori i no es pot entendre que algú vingui a fer mal. No s'entén quina motivació hi ha darrere d'aquests focs», afegeix.