Propietaris i llogaters del bloc on aquest dissabte es va declarar un incendi al carrer de Sarret i Arbós de Manresa es reuniran demà dilluns a l'Ajuntament amb representants municipals per decidir quin ha de ser el futur immediat de les famílies que, de moment, encara no han pogut tornar a casa. La trobada se celebrarà a les 13h.

Sobre la taula hi haurà la qüestió sobre quan podran tornar als seus domicilis la dotzena de famílies que aquest dissabte es van veure afectades per l'incendi que es va declarar en el segon pis de la finca.

Segons sembla, els primers indicis apunten que l'estructura global del bloc no hauria quedat afectada per les flames, tot i que encara queden pendents de realitzar algunes últimes comprovacions tècniques.

Segons ha fet públic l'Ajuntament en un comunicat «de la inspecció duta a terme poc després de l'incident per part dels serveis tècnics municipals de Territori es desprèn que l'estructura, de formigó armat, no n'ha resultat afectada».

Malgrat això, continua el comunicat, «en alguns dels quatre habitatges més afectats alguns envans i alguns dels revoltons ceràmics de l'entrebigat van trencar-se i el revestiment de guix també va saltar».

En el mateix comunicat el consistori anuncia que demà a primera hora es tornarà a realitzar «una inspecció tècnica per acabar de determinar els danys, atès que en el moment de la inspecció les temperatures d'alguns dels habitatges eren molt altes».

De moment cap dels evacuats ahir ha pogut tornar a instal·lar-se a casa seva, encara que els veïns d'algun dels pisos afectats sí que hi han pogut fer una visita llampec i escortats per agents de la policia local per tal de recollir elements personals indispensables com ara medicines.

Fonts properes a la comunitat de veïns han anunciat que, tal i com ja s'ha fet aquesta darrera matinada, aquesta nit agents de seguretat privada controlaran els accessos al bloc per tal d'impedir que hi entri ningú.