El jutjat d'instrucció 8 de Barcelona ha arxivat la querella presentada pel cap del parc de bombers voluntaris de Coll de Nargó, Jordi Fabra, contra quatre càrrecs d'Interior a qui acusava d'haver emès un informe amb "falsedats" per intentar fer-lo fora del cos; entre d'altres, contra el director general d'Emergències, Juli Gendrau.

Fabra, que és també el secretari general de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), va presentar la querella per prevaricació davant del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona el passat 12 de juny i la magistrada la va posar en coneixement de la fiscalia perquè l'estudiés.

La fiscalia, però, segons ha pogut saber l'ACN, ha considerat que els fets no són constitutius de delicte i la querella s'ha acabat arxivant. L'advocat de Fabra, Eduard Aguayo, ha explicat a l'ACN que ells encara no han rebut la comunicació oficial però que si s'acaba confirmant l'arxiu, estudiaran recórrer aquesta decisió judicial a l'Audiència de Barcelona perquè es reobri el cas i s'investigui.

Des d'Interior celebren la decisió judicial ja que consideren que en cap cas s'ha actuat de manera irregular.