Els Agents Rurals de la Generalitat, a partir de l'avís d'un ciutadà, han localitzat una cinquantena de carpes mortes en una bassa d'aigua estancada a la riera de Bellver, a Castellnou de Bages, al límit del terme municipal de Callús. L'Ajuntament de Castellnou atribueix la mortaldat a la sequera d'aquest estiu i descarta que sigui a causa d'una captació il·legal d'aigua, ja que assegura que actualment no s'estava utilitzant.

Els Agents Rurals, quan van acudir a l'indret, van fer els pertinents mesuraments de l'aigua i van determinar que tenia un nivell molt baix d'oxigen, típic en aigües estancades, i que els peixos haurien mort per aquest motiu.

A més, els Agents Rurals també van localitzar en aquesta mateixa bassa una possible captació il·legal d'aigües, cap a una zona d'agricultura. Fonts de l'Ajuntament, però, han descartat aquest extrem i han assegurat que, en realitat, es tractava d'un antic pou que proveïa aigua a la urbanització delSerrat. Segons les mateixes fonts, actualment ja no funciona.

Per aquest motiu, la sequera d'aquest estiu s'apunta com la causa principal de la mort dels peixos, per falta d'oxigen. La bassa en qüestió és coneguda amb el nom del Xucador. De fet, moltes basses s'han assecat aquest estiu com a conseqüència de l'absència de precipitacions.