La fiscalia demana quatre anys de presó per a un dels presumptes lladres que a principi del 2015 van saquejar la joieria Climent de Puig-reig, d'on van sostreure joies i rellotges valorats conjuntament en 60.000 euros. El processat, Francisco F. C., de 40 anys d'edat i amb antecedents penals, serà jutjat aquest mes de setembre a Manresa. De moment, és l'única persona que serà jutjada per aquest cas, malgrat que va cometre presumptament el robatori amb quatre lladres més.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc el 16 de gener del 2015 poc després de les 5 de la matinada. L'acusat, juntament amb quatre persones més, va entrar a la joieria Climent, situada al carrer Llobregat de Puig-reig.

Per fer-ho, segons el fiscal, vam violentar la porta que dóna accés al taller de la joieria. Un cop a l'interior, van trencar diversos vidres i vitrines i es van apoderar d'una gran quantitat de joies i rellotges de l'establiment. Una part d'aquests objectes van poder ser recuperats posteriorment.

La taxació pericial dels objectes sostrets puja a gairebé 60.000 euros (concretament, 59.038,95 euros). Els acusats, a més, van causar uns danys a l'establiment que van ser taxats en 3.458 euros. El propietari de la joieria ja ha rebut de la seva companyia d'assegurances la quantitat de 63.661 euros.

La fiscalia tipifica els fets com un delicte de robatori amb força a les coses d'especial gravetat, tenint en compte que es va cometre en un establiment sensible com ho és una joieria. Per aquest motiu, demana per a l'acusat la pena de quatre anys de presó.

En el mateix escrit d'acusació, la fiscalia també demana l'arxiu de la causa contra un dels sospitosos, Diego F. S., en consideració que no hi ha prou indicis per acusar-lo del robatori.

Els lladres van cometre l'aparatós robatori en un temps màxim de quatre minuts. En aquest breu període, els assaltants van forçar l'accés, van entrar a l'establiment, van agafar tot el botí i van fugir ràpidament, ja que els havia saltat l'alarma de seguretat.

Casualment, en el moment en què es va cometre el robatori, la joieria Climent iniciava aquell mateix dia els actes de celebració del seu 126è aniversari, aprofitant que en aquelles dates se celebrava a Puig-reig la Festa de la Corrida. Els fets van obligar els responsables de l'establiment a haver d'ajornar l'efemèride.