L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà la setmana que ve un grup de set presumptes traficants de droga que fa dos anys van ser detinguts al Bages (als municipis de Manresa i Navarcles), i en algunes ciutats de l'àrea metropolitana. La fiscalia demana per a cadascun d'ells penes d'entre dos i sis anys de presó.

Els dos únics acusats que estan en presó provisional per aquest cas van ser sorpresos el 16 de desembre del 2015 a l'estació de Viladordis de Manresa de Ferrocarrils, on s'havien citat per a una compravenda de substàncies estupefaents. Es tracta d'un veí de Manresa de nacionalitat espanyola, Leonardo L L., i d'un de l'Hospitalet de Llobregat de nacionalitat nigeriana, Jeremiah T. Segons la fiscalia, Leonardo L . L. era un traficant d'heroïna que tenia com a principal proveïdor Jeremiah T.

Després que tots dos haguessin estat sotmesos a una intervenció telefònica, un dispositiu de Mossos els va interceptar a l'estació de Viladordis. Els agents van descobrir que Jeremiah venia a Leonardo dos paquets d'heroïna. Un cop detinguts, van escorcollar el domicili de Leonardo, situat en una pensió de Manresa, i hi van requisar droga i diversos instruments per a la seva manipulació. Tots dos s'enfronten a la petició de pena més alta: sis anys de presó.

Fruit d'aquestes detencions, la investigació policial va permetre estirar el fil i acabar detenint també altres integrants de la xarxa. A Navarcles, es va poder arrestar Francisco L. C., que s'enfronta a dos anys i mig de presó. A Manresa, es va detenir també Manuel G. Z., el qual també s'enfronta a una de les peticions més altes, sis anys de presó.

A més, el 24 de febrer del 2016, els Mossos d'Esquadra van poder sorprendre a la plaça de Gispert de Manresa com un altre acusat, Muhammad S. A., veí de Barcelona i natural del Pakistan, venia droga a una compradora. En el seu cas, s'enfronta a una petició de quatre anys.

Per últim, dos veïns més de l'àrea metropolitana, Pedro Luis S. H. i Abdelmounim A. O., s'enfronten a quatre i dos anys, respectivament, per aquest cas.