Els Mossos d'Esquadra han detingut una veïna de Manresa de 46 anys, de nacionalitat espanyola, acusada d'estafar més de 15.700 euros a la dona a qui cuidava, de 88 anys d'edat.

Els fets, segons ha explicat el cos policial, es remunten al febrer de 2017, quan un ciutadà, en representació de la víctima, va denunciar una sèrie de reintegraments als comptes de la dona que ella ni havia fet ni havia autoritzat.

Aquests moviments s'havien fet amb diferents targetes de crèdit de la víctima i estaven distribuïts en dos períodes: un de mitjan 2015 (on mancaven més de 10.300 euros) i un altre des de mitjan 2016 fins a inicis del 2017, on mancava més de 5.400 euros.

Al mes de maig, el representant de la senyora també va denunciar que algú havia contractat serveis de telefonia mòbil i comprat dos terminals fent servir la identitat de la víctima i falsificant la seva signatura.

Agents de la unitat d'investigació del Bages, després de diferents gestions, van concloure que l'autora dels fets era una de les cuidadores de la víctima. Per aquest motiu, divendres passat es va detenir una de les cuidadores com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i falsificació documental.

La detinguda va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa quan sigui citada