Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 de setembre dos homes per haver comès cinc robatoris amb força en habitatges de Sant Andreu de la Barca i Collbató. Els arrestats són dos xilens de 26 i 27 anys i veïns de Cornellà de Llobregat. La investigació es va iniciar amb les denúncies de dos robatoris amb força a interior d'habitatges a Sant Andreu de la Barca i tres robatoris a Collbató entre els dies 22 i 28 d´agost. En tots cinc casos el 'modus operandi' dels lladres era el mateix. Accedien a primera hora de la tarda en cases unifamiliars on forçaven la finestra de la cuina o el bany. Aquests indicis van fer sospitar als investigadors que es tractaria del mateixos autors.

Agents de la policia científica, en el transcurs de la inspecció ocular, van localitzar diversos fragments d´empremta que van permetre identificar un dels autors dels robatoris. A més, diversos testimonis van aportar informació sobre el vehicle i els tres ocupants que haurien vist per la zona en el moment dels fets, i les càmeres de seguretat d´un dels domicilis va enregistrar les imatges de dos dels autors d´un dels robatoris.

Així mateix, el passat 4 de setembre es va identificar plenament el vehicle gràcies a l´actuació d´una patrulla de Martorell que el va veure passar pel peatge de Martorell. Finalment, el 8 de setembre, en un control de pas, agents de la comissaria de Cornellà de Llobregat, van aturar un vehicle amb tres ocupants, un d´ells corresponia a l´home identificat gràcies a les empremtes dactilars.

Els investigadors es van adreçar al lloc i el van detenir conjuntament amb un altre dels ocupants del vehicle, que els agents van identificar gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat, com a presumptes autors dels cinc robatoris amb força.

D´altra banda, els investigadors també els relacionen amb tres robatoris més, un a Barcelona, un a Esplugues de Llobregat i un altre a Gavà. Els detinguts van passar diumenge a disposició judicial i el jutjat en funcions de guàrdia de Cornellà va determinar el seu ingrés a presó provisional. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.