Des d'avui i fins almenys el 3 d'octubre, els Mossos d'Esquadra amplien els seus horaris i han de treballar en torns de dotze hores diàries durant quatre dies seguits. Així ho ha marcat una ordre d'Interior per "garantir la seguretat", segons han explicat fonts del departament a aquest diari, a causa de la proximitat del referèndum i de les manifestacions per condemnar la persecució judicial contra els seus impulsors.

La mesura es va prendre dimecres a la tarda, el mateix dia que la Guàrdia Civil va detenir catorze càrrecs de la Generalitat i va fer més de 40 escorcolls a Barcelona. Aquell dia, Interior va activar al màxim alerta el dispositiu Àgora, que s'ha posat en marxa aquest mateix divendres a les 6 del matí.

Això significa que tots els agents de Seguretat Ciutadana i d'altres unitats passen a treballar en torns de dotze hores (de 6h a 18h i de 18h a 6h). Cada agent haurà de fer quatre dies seguits de torns diürns de 12 hores, que aniran seguits de dos dies de festa. Seguidament, hauran de fer quatre dies consecutius de torns nocturns, dos dies de festa, i així successivament.

El nou horari, que segueixen totes les comissaries de Catalunya, està vigent fins almenys el 3 d'octubre i, en funció dels esdeveniments, pot ampliar-se el període. Fins ara, el nou horari ja era seguit pels agents de la Brigada Mòbil i dels ARRO, però ara s'amplia a pràcticament tot el cos.