Els Mossos d'Esquadra han detingut tres veïns de Barcelona acusats d'haver robat una bossa amb 4.000 euros a una veïna de Berga, després de distreure-la amb un engany. Els detinguts són tres dones i dos homes, d'entre 24 i 40 anys, de nacionalitat colombiana.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, van tenir lloc divendres passat a les 10 del matí i la víctima va denunciar immediatament els fets als Mossos.

Segons va explicar la dona, després de fer unes gestions al banc, va anar a buscar el seu vehicle, que tenia aparcat a la zona. Mentre feia maniobres per sortir de l'aparcament, va sentir uns cops al vidre del darrere. En sortir del vehicle, va veure una dona que li deia que li havia xafat el peu.

Mentre parlava amb ella, una vianant es va acostar i la va alertar que li estaven robant la bossa de mà que tenia a dins del cotxe. Tot seguit, la dona que suposadament tenia mal al peu va pujar a un vehicle i va fugir.

Ràpidament, els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu per localitzar el cotxe fugitiu. Poc després, al punt quilomètric 48,5 de l'autopista C-16, al terme de Manresa, es va localitzar i aturar el cotxe sospitós.

Seguidament, els agents van escorcollar el vehicle i els seus cinc ocupants. A sota del seient de l'acompanyant del conductor, es va localitzar la bossa de mà que s'acabava de sostreure a Berga. A l'interior hi havia tota la documentació i les pertinences de la víctima. Tots cinc ocupants van quedar detinguts, acusats d'un delicte de furt, a l'espera de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Manresa.