El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert avui una investigació d'ofici sobre la mort dilluns d'un jove de 20 anys, Jesús Morgado Vera, a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, presumptament per una peritonitis, després d'haver acudit quatre vegades a Urgències, on li van diagnosticar gastroenteritis i, posteriorment, restrenyiment.

Després que Regió7 revelés el cas aquest dimarts, el Síndic de Greuges ha informat avui que ha demanat informació al Departament de Salut per aclarir les informacions que apunten a possibles irregularitats en l'assistència al pacient mort, la família del qual va anunciar el mateix dia a aquest diari que presentarà una denúncia contra l'hospital per presumpta negligència.

El Síndic vol investigar els fets, atès que la família ha denunciat que el jove va acudir fins a quatre vegades als serveis d'urgència de referència del seu domicili, dos a l'ambulatori de Sant Salvador de Guardiola i dues més a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa, que pertany a la Fundació Altahia, que, al seu torn, ha iniciat una investigació interna. El departament de Salut també ha obert un expedient informatiu del cas.

El pacient, que es queixava d'un fort dolor abdominal, va ser diagnosticat primer de gastroenteritis i després, de restrenyiment.

El Síndic de Greuges ha recordat que a l'agost del 2016 ja va actuar d'ofici arran de la mort d'un jove per peritonitis a Igualada.

En aquest cas, en el qual es van constatar diversos errors en l'assistència al pacient, el Síndic va suggerir al departament de Salut que iniciés d'ofici una reclamació de responsabilitat patrimonial.

També li va sol·licitar que li enviés informació sobre les mesures concretes de millora implantades al centre hospitalari implicat.