Els Mossos d'Esquadra van trobar ahir en un pati interior de la caserna de la Guàrdia Civil d'Igualada restes d'un xandall utilitzat en el servei militar que havia estat cremat, i no d'un "artefacte incendiari", com va denunciar una associació de guàrdies civils en les xarxes socials.

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils ha informat aquesta matinada en el seu compte a la xarxa social Twitter de què la caserna de la Guàrdia Civil d'Igualada va ser objecte ahir a la nit del llançament d'un "artefacte incendiari", sense especificar si es van produir danys materials o personals.

"Han llançat fa uns minuts un artefacte incendiari contra la façana de la caserna de la Guàrdia Civil a Igualada (Anoia)", és el text que va inserir la AUGC en Twitter.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han precisat que ahir a la nit, cap a les 22.30 hores, van ser requerits des de la caserna de l'institut armat per investigar l'aparició d'un objecte que s'estava cremant.

Els agents de la Policia catalana van trobar en un pati interior de la caserna la peça militar cremada, sense que de moment s'hagi pogut determinar si va ser llançada des de l'exterior o com va poder arribar fins a allà.

Precisament va ser a Igualada on ahir la Guàrdia Civil va requisar en un magatzem 2,5 milions de paperetes i quatre milions de sobres per a l'1-O i 100 urnes per al referèndum de l'1 d'octubre.

Els responsables del magatzem van indicar als agents que les urnes anaven a ser utilitzades per a la fallida moció de censura contra l'actual directiva del FC Barcelona. EFE