El Col·legi d'Advocats de Manresa està preparant una denúncia penal contra les càrregues violentes que la Guàrdia Civil va dur a terme al Bages durant l'1-O, a Sant Joan de Vilatorrada, Fonollosa, Callús i Castellgalí, segons ha pogut saber Regió7. La denúncia és previst que s'interposi la setmana vinent al jutjat de guàrdia de Manresa.

Segons han explicat fonts del Col·legi, d'entrada, la denúncia no s'adreçarà contra ningú en concret, sinó que posarà de manifest "la vulneració de drets fonamentals" que es va produir en aquestes quatre poblacions, amb l'objectiu que el jutjat les investigui.

Per preparar la denúncia, el Col·legi s'està intentant posar en contacte aquests dies amb les víctimes que van resultar ferides en aquestes quatre poblacions. Un dels ferits, precisament, és un advocat membre del Col·legi, que va rebre un cop de porra a la cara a l'IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada.

El Col·legi està duent a terme aquests dies reunions informatives en aquests quatre municipis per recollir les denúncies dels afectats.