El manresà Toni Casserras ha declarat aquest dimarts als jutjats de Manresa com a investigat per suposat enaltiment del terrorisme arran de la seva participació el passat mes de febrer a Castelló de Farfanya (Noguera), en un acte d'homenatge a l'històric militant independentista del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) Julià Babia, 'El Nen', mort fa 30 anys en accident de trànsit. Casserras ha atribuït la seva imputació a un intent més de "repressió" contra l'independentisme català.

La fiscalia de l'Audiència Nacional va presentar a finals del mes de setembre una denúncia contra quatre membres de Poble Lliure -entre els quals s'hi troba el diputat de la CUP Albert Botran- per enaltiment del terrorisme. La querella va ser acceptada per l'Audiència Nacional, que ha enviat un exhort als jutjats de Manresa perquè fos un jutge manresà qui interrogués Casserras, amb les preguntes enviades pel fiscal de l'Audiència.

Casserras, que és el primer dels quatre investigats que ha estat citat a declarar, ha rebut el suport d'una cinquantena de persones, moltes de les quals regidors i militants de la CUP i ERC a Manresa. A la sortida del jutjat, Casserras ha explicat que el jutge li ha fet al voltant de 18 preguntes i ha denunciat que es tracta d'un "intent d'espantar els moviments que volem canviar les coses". Casserras ha negat qualsevol tipus d'enaltiment del terrorisme constatat que l'acte de Castelló de Farfanya es va tractar d'un simple homenatge a una persona compromesa amb la causa independentista.