Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal integrat per vuit persones, acusades de tres atracaments en domicilis del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès, comesos entre els mesos de febrer i maig d'aquest any. Tres d'aquests lladres ja estaven a presó provisional perquè van ser detinguts el 8 de juny quan acabaven de cometre un robatori violent en una joieria de Guardiola de Berguedà.

La investigació policial ha permès ara determinar l'autoria dels robatoris violents en domicilis que van tenir lloc entre els mesos de febrer i maig de 2017: el 21 de febrer a Esplugues de Llobregat, el 29 de març a Barcelona, al districte de Nou barris, i el 5 de maig a Sant Cugat del Vallès. En els seus assalts, els lladres no dubtaven en lligar de mans i peus les víctimes, majoritàriament persones d'edat avançada.

El grup es dona per desarticulat amb la detenció dels seus últims quatre integrants després de fer l'entrada i escorcoll a quatre immobles de Barcelona, on els investigadors han trobat joies, rellotges i aparells de telefonia relacionats amb els robatoris. En aquests pisos, també s'hi ha intervingut una pistola detonadora, 53.38 grams de cocaïna, 888 de substància de tall i balances de precisió.

Quatre membres del grup criminal ja estan a la presó. Tres hi van ingressar amb anterioritat a aquestes últimes entrades ja que se'ls atribueix l'autoria d'un atracament a una joieria de Guardiola de Berguedà el passat 8 de juny i el quart va ingressar en un centre penitenciari per tenir diversos requeriments judicials pendents. Dos dels integrants del grup també es dedicaven al tràfic de drogues a petita escala. Els vuit acusats són de nacionalitats espanyola i dominicana.