Els Mossos d'Esquadra han confirmat aquest dimecres que el xoc mortal d'ahir a l'eix Diagonal, entre Castellfollit del Boix (Bages) i Castellolí (Anoia), va ser efectivament un accident de trànsit. D'aquesta manera, descarten la hipòtesi del suïcidi, que era una de les possibilitats obertes que hi havia fins ara. El sinistre, tal i com ja va informar aquest diari, es va produir quan un cotxe va sortir de la calçada, va impactar contra un mur i es va incendiar completament. La persona que conduïa el vehicle va morir a l'acte.

De moment, però, els investigadors no han pogut identificar la víctima mortal, que era l'única persona que ocupava del vehicle. El fet que el cadàver acabés carbonitzat, com ha conseqüència de l'incendi, dificulta molt la feina de forenses i mossos, que de moment no han pogut certificar ni tant sols si es tractava d'un home o d'una dona.

L'única pista que tenien ahir a la tarda els investigadors és que el cotxe constava com a domiciliat a Igualada, si bé això no significa necessàriament que la víctima mortal visqués en aquesta ciutat. La matrícula, tot i que es va cremar, va mantenir la forma dels dígits, la qual cosa afavoreix la investigació.

Els fets van tenir lloc aquest dimarts a les 4 de la tarda al punt quilomètric 74 de l'eix Diagonal (C-37), a cavall de les comarques del Bages i l´Anoia, entre els termes de Castellfollit del Boix (Bages) i Castellolí (Anoia), just a l'altura del túnel de Can Jorba. Tot i que inicialment el Servei Català de Trànsit va informar que l'accident s'havia produït al terme bagenc de Castellfollit, finalment aquest dimecres s'ha confirmat que era al terme anoienc de Castellolí.

El cotxe circulava en sentit Manresa, per un tram de pujada on hi ha doble carril. Just abans d'entrar al túnel de Can Jorba, el vehicle no va fer un revolt, va sortir de la calçada i va impactar frontalment contra el mur exterior del túnel. A causa del xoc, el cotxe es va incendiar completament i la persona que el conduïa va morir a l'acte. La investigació intentarà determinar per quin motiu el vehicle va sortir de la calçada, però, de moment, ja s'ha descartat per intencionalitat de la víctima.

Les flames del vehicle es van estendre per la vegetació que hi havia a la part superior del mur. El foc va ser apagat pels Bombers de la Generalitat, que s´hi van desplaçar amb sis dotacions.

Al lloc dels fets també s´hi van desplaçar dues unitats del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) i diverses patrulles de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, que únicament van haver de tallar un dels dos carrils en sentit Manresa.