Tarda-vespre d'importants retencions a la C-16. Diversos Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) del Bages i el Berguedà han convocat accions de protesta en direcció la Cerdanya. Una marxa lenta ha provocat 13 quilòmetres de cua entre Navàs i Berga, on cap a les 5, un centenar de persones han tallat l'eix del Llobregat i la carretera de Cal Rosal. Els concentrats han iniciat aleshores la seva pròpia marxa lenta, a les 6, cap a Bagà. I a 2/4 de 7, una vintena de persones ha tornat a tallar el trànsit ocupant els carrils sentit nord a Berga durant 15 minuts. A les 8 del vespre hi havia 15 quilòmetres de retencions entre Berga i Guardiola de Berguedà. A 2/4 de 10, en restaven 10.

Durant les marxes, diversos veïns han ocupat els ponts que hi ha en tot el recorregut amb estelades i cartells, i la majoria de cotxes els han respost amb mostres de suport i d'agraïment, malgrat estar atrapats a la protesta. Aquest clima, però, s'ha trenca durant el segon tall, quan s'han viscut moments de tensió entre conductors i protestants.

Moment de la protesta a Berga. / D.C.

Passat el túnel de Berga s'han cremat pneumàtics al mig de la calçada.El Comitè de Defensa del Referèndum de Berga s'ha desmarcat d'aquesta acció a través de Twitter.

L'objectiu, segons ha explicat a l'ACN un dels membres del CDR Navàs, Josep Casafont, és fer veure "als qui volen passar un cap de setmana tranquil a la muntanya que tenim gent empresonada per defensar unes llibertats i que, de normalitat, aquest cap de setmana no en té res". Sense voler entrar en detalls, Casafont ha anunciat noves accions de protesta "que realment facin mal" al poder econòmic en els propers dies.

Al matí, problemes per circular per l'A-2

Una de les protestes més visibles de primera hora ha estat el tall de l'autovia A2, a l'alçada de Castellolí, en direcció Barcelona, en un acte de protesta ciutadana. La carretera ha estat tallada cap a 2/4 de 8 i reoberta a les 8. Tot i això, les cues, de fins a quatre quilòmetres en sentit Barcelona s'han mantingut durant una bona estona.

Marxa lenta a la C-25

A banda d'aquesta manifestació, també hi ha hagut problemes per circular als termes municipals d'Artés, on un grup de veïns ha fet una marxa lenta a l'eix Transversal entre el poble i Avinyó que ha causat retencions en un i altre sentit de la marxa.

Paral·lelament, pocs minuts abans de les 9 del matí i segons ha informat el Servei Català del Trànsit, una marxa lenta de vehicles ha provocat important retencions a l'eix Transversal (C-25) en tots dos sentits de la marxa, a l'alçada de Sallent. Les cues eren d'uns 5 quilòmetres en cada un dels sentits, segons Trànsit.

També hi ha hagut problemes a la Seu d'Urgell. Allà, l'accés a Andorra per la carretera N-145 ha quedat tallat quan una trentena de persones de persones amb pancartes a favor de l'alliberament dels empresonats han impedit l'accés de vehicles provinents de la Seu cap a Andorra, s'han format cues importants. D'aquesta manera, ha quedat tancat l'accés més important de Catalunya a Andorra.

Altres accessos a Andorra també han registrat complicacions, com és el cas de la carretera des de Solsona. Amb sortida a les set del matí, una cinquantena de cotxes, cinc tractors i un camió, han anat de la capital solsonina fins a Bassella per tallar la carretera que va cap a Andorra. Els vehicles han tallat la via pels voltants de les 9 del matí, tot i que que des de les 10 s'ha anat obrint i tancant a cada hora en punt.

Xoc múltiple entre dos cotxes i un camió

Cap a 2/4 de 8 del matí, a Castellolí i encara amb la carretera tallada, s'ha produït un xoc en cadena amb tres vehicles implicats: dos cotxes i un camió. Una persona ha resultat ferida lleu, segons les primeres informacions facilitades pels Bombers de la Generalitat.