Després de cinc dies de recerca infructuosa, els Bombers de la Generalitat van suspendre dimecres al vespre la recerca de Martos Borrayo Quintero, el boletaire de 82 anys que va desaparèixer dissabte al matí a Guixers, al Solsonès. Tot i així, els Mossos d'Esquadra, el punt on va ser vist per última vegada. L'home viu a la colònia Güell, al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat).

Si se'n trobessin noves pistes, els Bombers reprendrien aleshores el dispositiu. Els Mossos, però, no han pogut localitzar el rastre del senyal del telèfon mòbil del desaparegut, per la qual cosa es conclou que estava apagat o sense bateria. Aquest fet ha perjudicat la investigació, que, tot i així, es manté activa.

Borrayo, segons van explicar els Bombers i els Mossos, va anar amb un amic a buscar bolets per la zona de Montcalb, al terme municipal de Guixers, dissabte passat al matí. Al migdia, però, el seu company va alertar que estava desaparegut i que feia hores que no en sabia res. A partir d'aquell moment, es va iniciar una recerca que ha durat cinc dies, i que ha anat a càrrec de diverses dotacions dels Bombers (incloent-hi un helicòpter), els grups canins de recerca, els Mossos i voluntaris. L'operatiu de recerca es va fer per un radi de cinc quilòmetres des del del darrer punt on Borrayo va ser vist per última vegada.

Aquest dijous, el periodista Jordi Évole, presentador del programa Salvados a La Sexta, va demanar ajuda a través de les xarxes socials per localitzar l'home, que és veí seu, segons va dir. Évole va demanar la màxima difusió de la seva foto.