El fins ara comissari general de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, el surienc Miquel Esquius, ha estat designat nou comissari superior de coordinació territorial, un lloc que fins al cessament del major Josep Lluís Trapero ocupava l'ara cap del cos, Ferran López, segons han indicat a Europa Press fonts coneixedores. Esquius també havia estat anteriorment cap dels Mossos a la Catalunya Central.

ACTUALITZACIÓ >> El surienc Miquel Esquius, nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra (10/7/2018)

El segon d'Esquius serà Josep Lluís Rosell, fins ara a la Sala Central de Comandament, mentre que la Comissaria General de Mobilitat serà liderada temporalment per l'intendent Vicenç Gasulla, segons informa la Cadena Ser, que ha avançat els canvis a la cúpula.

El comissari Joan Figuera, fins ara al capdavant de la Comissaria General de Recursos Operatius, passarà a encarregar-se de la Sala Central de Comandament, i el sotscap, l'intendent Daniel Pérez, assumirà aquesta comissaria de manera temporal fins que es designi un nou comissari.

A la cúpula del cos seguirà estant al capdavant de la Comissaria Superior de Coordinació Central el comissari Joan Carles Molinero.

Fonts consultades per Europa Press expliquen que aquests canvis han estat comunicats oficialment al cos del matí d'aquest dilluns.