Els Mossos d’Esquadra han detingut una veïna de Manresa de 33 anys que va conduir de forma temerària per la C-55 després de fugir d’una gasolinera sense pagar. La dona, a més, va donar positiu en cocaïna. Els agents també van detenir l’home que viatjava al seient de copilot del vehicle, un manresà de 32 anys. El cotxe, a més a més, tenia la placa de la matrícula parcialment tapada. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia.

Els fets, segons va explicar aquest dimecres el cos policial, van tenir lloc dissabte passat cap a les 7 de la tarda, a la gasolinera BP que està situada a la carretera de Cardona de Manresa. Un agent fora de servei va veure com els dos ocupants d’un vehicle marxaven de la benzinera sense pagar, després d’haver omplert el dipòsit. Quan es va fixar amb la placa de la matrícula, es va adonar que estava parcialment tapada amb cinta aïllant.

Davant d’això, l’agent va iniciar un seguiment discret del vehicle i va avisar del fet la comissaria dels Mossos de Manresa, que va activar les patrulles. Durant la fugida, el vehicle va circular de forma temerària pel passeig del Riu de Manresa, per la carretera de sortida del Pont Vell i, finalment, per la C-55, en sentit Barcelona. El cotxe va cometre diverses infraccions de trànsit que van posar en greu risc la seguretat dels altres conductors, segons els Mossos.

Finalment, el vehicle es va aturar a l’altura del restaurant Els Torrents de la C-55, entre Manresa i Castellgalí, moment en què va arribar una patrulla dels Mossos. Un cop aturat, els agents van comprovar que els dos ocupants estaven molt alterats. I van observar que la conductora mostrava signes evidents d’anar sota la influència d’alguna substància estupefaent. A la prova drogotest, la dona va donar positiu per consum de cocaïna.

Els dos ocupants del vehicle van quedar detinguts per falsificació de document públic i, a més, van ser denunciats per un delicte lleu d’estafa a la benzinera. A la conductora se la va detenir també per dos delictes relacionats amb el trànsit, concretament per conducció temerària i per conduir sota els efectes de les drogues.

Els dos manresans van passar l’endemà, diumenge, a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, que va decretar la seva llibertat amb càr-recs, en espera de la celebració del judici.