A l'Oficina d'Atestats de la Policia Local de Manresa es va viure una escena rocambolesca. Un home que hi va acudir per denunciar que havia perdut el passaport del Marroc va acabar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública en enxampar-lo amb droga.

Els fets van tenir lloc dimecres cap a 2/4 de 2 del migdia. L'home, de 34 anys, va entrar a la seu de la policia per posar la denúncia. Quan el personal que el va atendre va introduir les seves dades al sistema, aquest va alertar que sobre la persona en qüestió recau un requeriment policial que li prohibeix l'estada al territori Schengen.

Arran de l'alerta, la Policia Local de Manresa va iniciar el protocol per traslladar l'home a la Policia Nacional i el va escorcollar, moment que se li va trobar una bossa amb 82 pastilles d'MDMA (èxtasi). El seu pes era d'uns 25 grams. Els agents van procedir a la seva detenció pel requeriment policial i com a responsable d'un presumpte delicte contra la salut pública.

Després de la lectura dels seus drets, el detingut va ser trasllat i lliurat als Mossos d'Esquadra, previ reconeixement mèdic a l'hospital.