L'alcalde de Balsareny, Isidre Viu (ERC), ha denunciat aquest dilluns als Mossos d'Esquadra l'escarni que una trentena d'ultres, vinguts de tota la comarca, van dur a terme dissabte a la tarda davant de casa seva, quan hi havia la seva esposa i el seu fill, major d'edat. Els assetjadors van llançar ous a la façana, van trucar insistentment al timbre del domicili (on hi van col·locar escuradents perquè no parés de sonar), van cremar estelades i van fer sonar a tot volum el Viva España de Manolo Escobar.

Segons la denúncia de l'alcalde, a la qual ha tingut accés aquest diari, a la concentració ultra hi havia "entre 25 i 30 persones". D'aquestes, Isidre Viu ha identificat dos dels tres homes que van participar més activament en l'assetjament. Un d'ells és Jordi Cervantes, el veí de Balsareny a qui algú va intentar cremar la bandera espanyola que té penjada al seu balcó, la matinada anterior. Els Mossos d'Esquadra investiguen aquests fets d'ofici, encara que ni Cervantes ni ningú més de la seva família no ha presentat cap denúncia a la policia.

L'escarni a casa de l'alcalde es va produir dissabte a la tarda, després d'una concentració de suport convocada davant del domicili de Cervantes, on hi van acudir diversos ultres de Balsareny i d'altres municipis del Bages. Segons ha explicat Viu, a la concentració hi havia preventivament una patrulla dels Mossos d'Esquadra, que van ser avisats pels vigilants municipals.

Els concentrats van acabar anant fins a casa de l'alcalde. "Van cremar estelades, van trencar ous, van posar el Viva España del Manolo Escobar, van trucar timbres sense parar, van anar cridant que vingués el covard de l'alcalde, etcètera", ha explicat Viu aquest dilluns al migdia a la sortida de la comissaria dels Mossos de Manresa, després d'haver-hi acudit a presentar la denúncia. Viu, que no es trobava a casa en el moment de l'escarni, ha relatat els fets que li han explicat la seva esposa i el seu fill.

Segons explica, la seva dona va acabar baixant al carrer i va parlar amb els tres homes que estaven just davant de casa (la resta de concentrats estaven situats a pocs metres, al darrere). D'aquests tres individus, un d'ells anava amb la cara tapada, però la seva esposa va poder identificar Jordi Cervantes i un altre jove originari del poble.

"He decidit denunciar-ho perquè és un fet molt greu", ha explicat Isidre Viu a Regió7, que també deixa clar que "és molt greu també el que va passar la nit de divendres a dissabte", quan algú va causar un petit incendi a l'entrada del bloc on viu Cervantes, després d'intentar cremar sense èxit la bandera espanyola del seu balcó. Sobre l'autoria d'aquests fets, de moment es desconeix i Viu considera que "tot el que podríem dir són especulacions". Però subratlla el següent: "És deplorable ho hagi fet qui ho hagi fet: tant si ho ha fet algú de la seva corda com si ho ha fet un independentista".

Viu assegura que no comprèn per què els ultres que es van concentrar a casa de Cervantes, per mostrar-li el seu suport, van acabar anant a casa seva a fer-li un escarni. ""No entenc quina relació té una cosa amb l'altra", diu. L'alcalde explica que aquest grup de persones s'han fet conegudes les últimes setmanes per arrencar cartells i banderes independentistes del poble "i algunes persones els hi tenen temor".