L'advocada de Manresa acusada de fer mentir un fals testimoni va negar ahir els fets durant el judici celebrat al Jutjat Penal 2 de la capital bagenca. Segons va declarar, ella no coneixia l'acusat, ni tampoc hi va tenir mai cap contacte ni li va donar cap indicació. En aquest sentit, va explicar que els seus clients (també acusats en el judici) li van confessar que aquella persona era qui conduïa el vehicle i, per això, es va veure «en l'obligació professional de proposar-lo com a testimoni».

Tanmateix, la fiscalia considera provat que l'advocada va fer mentir un fals testimoni i manté la petició de pena de dos anys de presó i una multa de 1.800 euros, a més a més de tres anys per a l'exercici de la seva professió. El judici va quedar vist per a sentència.

Els fets es remunten al desembre del 2009 i parteixen d'un cas de desobediència a l'autoritat en què un cotxe que portava el logotip d'una empresa de construccions del Bages va fugir d'un control policial. Tot i que els mossos no van poder aturar el vehicle, els agents van identificar el conductor com el fill del propietari de la constructora. En el judici, celebrat dos anys després, el fill del propietari va negar els fets, i un testimoni, citat per l'advocada manresana, va confessar que era ell el conductor del vehicle. Tot i així, el jutge va donar credibilitat als mossos i va acabar condemnant el fill de la constructora per delicte de desobediència, en una sentència que després va confirmar l'Audiència de Barcelona.

Davant d'això, la fiscalia va denunciar penalment el testimoni per la seva falsa declaració, en una querella en la qual va incloure dos homes més i l'advocada. La fiscalia considera que la lletrada va citar com a testimoni el jove -amic d'un dels acusats-, que va acceptar declarar com a fals testimoni i confessar-se com a conductor.

El testimoni reconeix la falsedat

Durant el judici celebrat ahir, l'acusat de fals testimoni va reconèixer haver mentit per fer un favor a un amic, i va acusar l'advocada de fer-lo mentir i de dir-li que, a tot estirar, li podria caure una multa. L'acusat va negar haver-ho fet a canvi de cap prestació econòmica, un fet que la fiscalia no es creu tenint en compte la seva situació d'aquell moment.

L'advocada, però, va negar haver fet mentir el fals testimoni. Segons va explicar ahir, ella es va creure el relat dels seus clients i, per això, va proposar el jove com a testimoni. Segons va assegurar, mai no va tenir cap contacte amb el fals testimoni a excepció del dia del judici, en què li va demanar que declarés simplement el que havia passat.