El fort vent que fins aquest dijous al matí ha bufat al litoral i al prelitoral va deixar aquest dimecres una ràfega màxima de 110 km/h a l'estació Dimes de Montserrat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. A la part inferior de la muntanya, a Monistrol, l'estació de Creu Roja va registrar igualment ratxes superiors als 50 km/h.

La ventada, però, es va notar amb força a l'Anoia i al Baix Llobregat Nord, on els Bombers van fer prop d'una trentena d'actuacions per diverses incidències. A l'estació dels Hostalets de Pierola, es va registrar una ratxa màxima de 96,8 km/h, mentre que la d'Òdena va anotar una ràfega de 90,7 km/h.

El pas d'una profunda depressió atlàntica pel canal de la Mànega va ser la causa de la ventada. En alguns sectors del litoral i del prelitoral Central, feia gairebé nou anys, des de l'extraordinària i tràgica ventada del 24 de gener de 2009, que no es mesuraven ratxes tan fortes. És el cas, per exemple, de l'estació anoienca d'Òdena.

A banda del vent, el pas d'un front fred va provocar precipitació minsa a gran part del país la matinada de dimecres i posteriorment una nevada general al Pirineu, amb gruixos de més de 10 cm en alguns fons de vall, com ara a la Cerdanya, i de fins a més de 50 cm de neu nova en alguns sectors d´alta muntanya.

En el cas concret de la Cerdanya, Puigcerdà va registrar un gruix màxim de neu de 10 centímetres, que, en el csa de Llívia, va ser de 15. La neu també va enfarinar alguns punts de l'Alt Berguedà (amb 1 centímetre, per exemple, a Bagà) i de l'Alt Urgell (amb 2 centímetres a la Seu d'Urgell).