L'Audiència de Barcelona jutjarà la setmana vinent quatre acusats d'haver atracat a punta de pistola dos treballadors d'una entitat bancària de Vallbona d'Anoia, ara fa més de dos anys. Els dos empleats van ser lligats de peus i mans. El fiscal demana penes d'entre quatre i vuit anys de presó per a cadascun dels processats, dos dels quals tenien nombrosos antecedents. A banda d'un delicte de robatori amb violència, els atribueix un delicte de pertinença a grup criminal, ja que els Mossos van concloure que pretenien cometre altres atracaments a Catalunya.

Els fets, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, van tenir lloc el 26 d'octubre del 2015, cap a les 8 del matí, a la sucursal bancària de Catalunya Caixa-BBVA de Vallbona d'Anoia, al carrer Sant Bartomeu. En el moment en què dos treballadors obrien l'oficina i desactivaven l'alarma, van ser assaltats per tres encaputxats.

Segons la fiscalia i els Mossos, els assaltants són tres homes de nacionalitat espanyola, Alberto L. V., de 26 anys; Jorge C. A., de 44 anys; i Francisco Javier H. R., de 45 anys; veïns de Sant Adrià de Besòs i de l'Hospitalet de Llobregat. A l'exterior, fent funcions de vigilància, s'hi van quedar Juan G. M., de 51 anys, i un cinquè home que no ha pogut ser identificat.

Un cop a dins de l'oficina, els encaputxats van exhibir dues pistoles, amb les quals van amenaçar els empleats. A un, li van donar un cop al cap amb una arma i el van fer entrar al lavabo, on el van lligar de peus i mans. Mentrestant, un dels acusats inutilitzava amb esprai les càmeres de seguretat. A l'altre treballador, el van apuntar amb la pistola i li van exigir que obrís la caixa forta, i li van adreçar expressions com «no facis bestieses», «ho estàs fent molt malament» o «no deus haver tocat cap botó!».

Aleshores, el treballador que estava lligat va manifestar que estava més tranquil i amb més disposició de col·laborar per a l'obertura de la caixa forta. Per aquest motiu, els atracadors van deslligar-lo i van lligar l'altre.

Durant els deu minuts que va tardar a obrir-se la caixa forta, els lladres van regirar calaixos i armaris i, quan la caixa es va obrir, es van endur els 11.144 euros en efectiu que contenia. Els lladres van col·locar els diners en una motxilla i, abans de marxar, van lligar de peus i mans el treballador que estava alliberat.

Quatre mesos després, els Mossos van detenir els presumptes atracadors, que van ser enviats a presó provisional. Al judici, que es farà la setmana vinent, la fiscalia demana per a ells penes de fins a vuit anys de presó i que retornin els diners robats a BBVA.