El tan anunciat temporal de neu ha arribat amb força, aquesta matinada, a cotes baixes d'arreu de la Catalunya Central. Després de deixar gruixos importants al Berguedà i al Moianès al llarg d'aquest dimarts, la neu ha cobert també aquest dimecres cotes baixes de les comarques centrals i ha arribat, per fi, a Manresa, la capital del Bages.

Al llarg de la matinada la neu ha emblanquinat carrers i sostres a Manresa, on les principals artèries de la ciutat s'han llevat sota una capa de neu que, a primera hora d'aquest matí, es començava a transformar en fangueig en alguns passos de vianants dels carrers més transitats.

La neu però, ha caigut de manera insistent durant tot el matí a la ciutat, acumulant gruixos d'entre 8 i 10 centímetres al centre, la major part dels quals s'han concentrat entre les 8 i les 13 hores, quan la nevada s'ha aturat.

L'alcalde de Manresa Valentí Junyent ha confirmat a aquest diari que la ciutat de Manresa torna a la normalitat després de la nevada d'aquest dimecres al matí. Tots els carrers de la ciutats ja estan oberts al trànsit tot i que encara treballen tres màquines de neu per acabar de netejar les vies. Junyent preveu baixar el nivell d'alerta a mesura que arribi la nit.

Un dels efectes més visibles de la nevada a la capital del Bages ha sigut la supressió, a partir de les 9:20 i del servei de bus urbà. L'ajuntament manresà ha emès un comunicat en el que comunicava la suspensió del servei fins a nou avís a causa de la neu acumulada en alguns vials. Aquesta avis ha arribat al migdia, quan l'Ajuntament ha informat que el servei de bus es reprenia amb normalitat. En la mateixa nota el consistori reconeixia que el servei havia funcionat des de primera hora del matí tot i que amb incidències en algunes de les rutes per la neu.

La nevada ha deixat, aquest dimecres, una ciutat a mig gas on, a banda de la cancel·lació del transport públic, també s'han notat els efectes de la neu en el descens d'activitat als carrers i centres públics com ara l'hospital de Sant Joan de Déu.

Tampoc les escoles manresanes han pogut dur a terme l'activitat habitual i tan sols l'escola Bages ha pogut obrir portes amb normalitat, mentre que la resta han optat per oferir serveis mínims o, en els casos més extrems, tancar portes.

Esquiadors aprofitant la neu a Manresa per fer el seu esport preferit. VÍDEO: David Bricollé