Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un veí de Berga de 36 anys que el 18 de gener passat va provocar dos talls elèctrics a la ciutat quan intentava robar coure d'unes instal·lacions. L'home, però, es va electrocutar greument en el moment dels fets i ha hagut d'estar un mes ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron. L'acusat va cometre els fets amb un altre individu, un veí de Ripollet de 41 anys, que ja va ser detingut en el moment dels fets.

El cas, segons ha informat aquest divendres el cos policial, va tenir lloc el pasat 18 de gener pels volts de les 10 de la nit, quan els Mossos van rebre l'avís del SEM que una persona tenia cremades de segon i tercer grau per tot el cos d'origen desconegut.

Els mossos es van dirigir al domicili del ferit i, un cop allà, els Bombers els van informar que aquelles cremades no se les havia fet en el seu domicili, ja que la instal·lació elèctrica es trobava en perfectes condicions.

En aquell moment, el agents no van poder parlar amb l'afectat, ja que no es trobava en condicions i a causa de les ferides se'l va haver de traslladar a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Unes hores després, a la zona del veïnat de la Serra de Noet de Berga, els agents van observar que la porta d'accés d'una caseta de transformadors elèctrics estava forçada. A l'entrada hi havia un tornavís al terra i una corda amb taques de sang.

Després de diverses gestions, els investigadors van esbrinar que el ferit, juntament amb un altre home, havien sostret cable de coure de la caseta i, a causa d'això, un d'ells s'havia electrocutat. Segons la companyia elèctrica, els autors van robar 40 metres de cable, terres del centre de transformació i cargols de connexió.

A més, a causa del robatori, també es van veure afectats els veïns de Berga, ja que, durant els fets, va marxar la llum de tot el municipi un parell de vegades.

Finalment, el 24 de gener, els mossos van detenir un dels autors, el qual va quedar en llibertat, després de declarar a comissaria amb l'obligació de declarar davant del jutge quan aquest el requereixi.

I, pel que fa a l'altre autor, els Mossos van tenir coneixement que el 19 de febrer estava donat d'alta. Dies després, va ser denunciat penalment per un delicte de robatori.