Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un veí de Berga de 36 anys que el 18 de gener passat va provocar presumptament dos talls elèctrics a la ciutat quan estava robant cable de coure en unes instal·lacions. En el moment del robatori, l'home es va electrocutar greument, per la qual cosa ha hagut d'estar un mes ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron. De fet, els Mossos van descobrir els fets arran de les cremades que presentava l'individu. Un còmplice seu, un veí de Ripollet de 41 anys, ja va ser detingut pocs dies després del robatori.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, van tenir lloc el 18 de gener passat pels volts de les 10 de la nit. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va alertar els Mossos que un home presentava cremades de segon i tercer grau per tot el cos, d'origen desconegut. Els Mossos i els Bombers es van dirigir al domicili del ferit. Un cop allà, els efectius van constatar que aquelles cremades no se les havia fet en el seu domicili, ja que la instal·lació elèctrica estava en perfectes condicions.

En aquell moment, el agents no van poder parlar amb l'afectat, ja que no estava en condicions. A causa de les ferides, el SEM el va haver de traslladar a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Unes hores després, a la zona del veïnat de la Serra de Noet de Berga, els agents van observar que la porta d'accés d'una caseta de transformadors elèctrics estava forçada. A l'entrada hi havia un tornavís al terra i una corda amb taques de sang.

Els Mossos van esbrinar que el ferit, amb un altre home, havien sostret cable de coure de la caseta i, a causa d'això, un d'ells s'havia electrocutat, és a dir, l'home que havia acabat en estat greu a la Vall d'Hebron. Segons la companyia elèctrica, els autors van robar en total 40 metres de cable, terres del centre de transformació i cargols de connexió. A més, el robatori va afectar els veïns de Berga, ja que, durant els fets, hi va haver dos talls elèctrics al municipi.

Dies després, el 24 de gener, els Mossos van detenir el lladre que havia resultat il·lès del robatori. Després de declarar a comissaria, va quedar en llibertat, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit. El lladre ferit, mentrestant, ha estat un mes ingressat a l'hospital. Ara, en ser donat d'alta, ha estat denunciat penalment.