Els Mossos d'Esquadra han detingut un igualadí de 43 anys com a presumpte autor del robatori amb força a l'interior de l'autocar d'un grup d'una quarantena de turistes coreans mentre dinaven en un restaurant al carrer Doctor Pasteur d'Igualada, el dia 6 de març passat.

Tornant del restaurant, el conductor del bus es va trobar una de les portes forçades i va comprovar que l'interior estava completament regirat. Més tard, deu dels passatgers van comprovar que se'ls havien endut bosses de mà, documentació, càmeres fotogràfiques, jaquetes i diners en efectiu.

En aquell mateix moment els Mossos van iniciar una investigació per identificar l'autor dels fets i poques hores després els agents van constatar que el mateix autor del robatori havia intentat obrir dos autocars similars més.

Durant un operatiu desplegat el dia 8 de març passat, els agents van acabar localitzant un home, que portava guants, amb actitud d'alerta entre mig d'autobusos estacionats. Per aquest motiu, se'l va identificar i escorcollar i, en una inspecció que es va fer al seu domicili se li van trobar diversos elements del material sostret, com jaquetes, bosses de mà i moneders, entre d'altres.