L'Audiència de Lleida ha absolt els tres acusats de vendre marihuana i haixix en un club de cànnabis de La Seu d'Urgell per un error en l'obtenció de proves. Es tracta d'un veí del Masnou (Maresme) de 41 anys, un de 36 anys i nascut a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i un tercer de 25 anys i procedent d'Alacant. Els Mossos d'Esquadra van localitzar durant la inspecció al local, el juliol de 2016, 523 grams de marihuana i 35 d'haixix, una part dels quals estaven preparats en bosses per a la seva distribució. També s'hi van trobar bàscules de precisió, diners en metàl·lic i un llistat de vendes, entre d'altres. Segons es desprèn de la investigació, les substàncies es venien a les persones associades al club però també a alienes i, a més, s'hauria permès el seu consum fora de l'espai. Les defenses, però, al·legaven que la inspecció al local efectuada pels Mossos d'Esquadra s'havia fet sense autorització judicial i l'Audiència, tenint en compte aquest extrem, ha invalidat el registre policial i totes les possibles proves que se'n van derivar.

Els fets es remunten al juny de 2014, quan es va constituir l'associació cannàbica "A Medical Grass". En un primer moment, des de l'entitat van assegurar que el consum de la substància es feia amb finalitats terapèutiques i un any més tard van informar que la seva activitat corresponia a un "club social privat de fumadors de cànnabis". El Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, per la seva banda, va denegar definitivament la seva obertura l'abril de 2016 i així es va notificar als acusats l'1 de juliol del mateix any.

La fiscalia de Lleida demanava quatre anys i mig de presó i una multa d'10.800 euros per a cadascun d'ells per un delicte contra la salut pública. A més, pel president de l'associació demanava tres anys de presó més per associació il·lícita.