Avui declara la berguedana acusada d'insultar suposadament dues noies a Berga el 3 d'octubre. El fiscal de delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, la va denunciar per haver insultat dues noies que hauria identificat suposadament com a no independentistes el dia de la vaga contra la violència policial de l'1-O. Segons el fiscal, l'acusada formava part d'un grup vaguista que també va increpar la propietària del bar on era, per tenir-lo obert. La denunciada va assegurar a Regió7 que l'acusació és falsa.

En la denúncia la fiscalia assegura que la denunciant estava amb una amiga prenent un cafè al bar El Rincón Gallego, al passeig de la Indústria. A 2/4 de 12 del migdia, segons la fiscalia, les dues noies van veure apropar-se «una multitud de persones que venien d'assetjar el supermercat Mercadona, situat a uns 150 metres del bar». Entre la multitud, la noia denunciant va reconèixer la dona denunciada, perquè havia estat professora seva a secundària. Segons el fiscal, les noies, malgrat no portar cap insígnia ideològica, «van ser rodejades, amb una clara animadversió al seu pensament no independentista».

Concentració a fora

L'ANC i Òmnium de Berga han convocat per a avui a la 1 del migdia una concentració sota el lema «Mai caminaràs sola, en defensa de les llibertats». D'aquesta manera volen donar suport a la berguedana acusada per un delicte d'odi.