"Tranquil", "amb el cap ben alt" i "sense cap rancúnia". Així és com s'ha mostrat aquest dilluns el regidor i pallasso de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, abans d'entrar als jutjats de Manresa, on està citat a declarar per suposats delictes d'odi i de resistència per la seva presència l'1-O a l'escola santjoanenca Joncadella. Pesarrodona sempre ha vinculat la denúncia qur li va posar la Guàrdia Civil a una represàlia per la foto que es va fer amb un nas de pallasso al costat d'un agent el 20-S a la conselleria de Governació de Barcelona.

Pesarrodona ha entrat al jutjat manresà rebent l'escalf d'unes 200 persones, que l'han acompanyat en comitiva fins al Palau de Justícia de Manresa des de la plaça de Sant Domènec. Molts dels concentrats s'han posat simbòlicament nassos de pallasso i han regalat a Pesarrodona roses grogues, el color que denuncia l'existència de presos polítics.

Abans d'entrar al jutjat, Pesarrodona, molt emocionat, ha agraït les mostres de suport. El regidor ha estat corejat amb crits de "No estàs sol", "Llibertat" i "Jordi, jordi!". Pesarrodona ha manifestat que "tenim molt present l'1 d'octubre, però no hem de contestar amb la violència que ells ens van donar. Al contrari, sempre ho hem de fer pacíficament, com avui, en aquest dia meravellós que és Sant Jordi, i que a partir d'avui compartim amb el dia mundial dels pallassos". Pesarrodona ha afegit que els nassos de pallasso "sempre serviran per denunciar qualsevol injustícia".

El regidor ha adreçat aquestes paraules a l'entrada dels jutjats, abans d'entrar a l'edifici, tot i que l'inici de la seva declaració es retardarà per l'allargament de les declaracions anteriors, relacionades també amb l'1-O. Per aquest motiu, el santjoanenc ha preferit seguir l'espera a l'exterior del jutjat.

Una estona abans, unes 200 persones s'havien concentrat a la plaça de Sant Domènec de Manresa per donar suport al santjoanenc. Entre els concentrats hi havia molts veïns de Sant Joan, entre ells l'exalcalde socialista Ezequiel Martínez, i d'altres municipis del Bages. També hi havia nombrosos càrrecs d'ERC (com el president del Consell Comarcal, Agustí Comas) i regidors de la CUP de Manresa. Igualment, hi havia membres de Bombers per la República i Artistes per la República.

Pesarrodona s´ha mostrat molt agraït amb les mostres de solidaritat i ha proclamat que a partir d´ara el dia de Sant Jordi serà la diada dels llibres i dels pallassos. ´Avui és un dia molt maco, que ningú no estigui trist´, ha declarat.

Posteriorment tots els concentrats han sortit en manifestació fins als jutjats, on estava previst que declarés a partir de les 13h, tot i que a les 14h encara no havia declarat.

Pesarrodona està imputat per un delicte d´odi i de resistència greu a l´autoritat després d´haver rebut una denúncia de la Guàrdia Civil per la seva presència al col·legi Joncadella de Sant Joan per l´1-O. El regidor santjoanenc sempre s´ha mostrat convençut que la denúncia del cos armat és una represàlia per la seva famosa fotografia del 20 de setembre amb un nas de pallasso al costat d´un agent a Barcelona.