«Feia por veure com van arribar els guàrdies civils, amb els cascos, les porres i els escuts. I van començar a picar sense dir res». Això és el que van declarar ahir davant de la jutge dos germans de Sant Joan de Vilatorrada que van resultar ferits per les càrregues policials de l'IES Quercus, l'altre col·legi santjoanenc que l'1-O va ser visitat per l'institut armat. Els dos germans van declarar ahir davant de la jutge com a denunciants, juntament amb dos santjoanencs més que també van patir lesions pels cops de porra que la Guàrdia Civil va dur a terme al Quercus.

Segons van explicar ahir els dos germans, l'1-O van acudir a l'IES Quercus amb els seus pares cap a 2/4 de 3 del migdia, just quan hi arribaven els antiavalots de la Guàrdia Civil. «Vam protegir la nostra mare i vam pujar al costat de les escales, just per on després van pujar les guàrdies civils», van explicar. «De cop i volta, sense avisar ni res, van començar a picar i empènyer la gent amb els escuts». Segons va explicar un dels germans, «a mi em van picar per dalt, a l'esquena, i aleshores em va picar un altre guàrdia civil per sota, i em va anar apartant. El meu germà em va mig agafar per protegir-me. Un altre guàrdia civil em va seguir picant i, després, va ser quan van picar el meu germà petit». A banda de ferir-lo a l'espatlla i a la cama, li van trencar el telèfon mòbil que duia a la butxaca.

Un altre noi ferit a l'IES Quercus va declarar ahir que s'havien vist rodejats pels agents just a l'entrada de l'institut i que, a ell, l'havien picat a les lumbars i a la cama. Ahir també va declarar un santjoanenc que va resultar ferit al braç: «M'anaven a picar al cap, em vaig protegir amb el braç, i va ser quan vaig rebre el cop», va dir.

En les declaracions de l'IES Quercus, hi va ser present l'advocada de l'Estat, personada en aquest procés perquè dos guàrdies civils van resultar ferits.