Els Mossos d´Esquadra han detingut un presumpte membre d´una banda acusada de robar en 53 domicilis d´arreu de Catalunya, el País Basc i el Sud de França. Entre els municipis catalans on s´acusa d´haver actuat la banda hi ha Solsona, Alella i Cabrils.

El detingut és un home de 24 anys i de nacionalitat albanesa que actualment viu a Barcelona.

La investigació que ha acabat amb la captura del detingut es va iniciar precisament arran del robatori en un domicili a Solsona el passat dia 8 de gener. Llavors, els propietaris de l´immoble van denunciar que, a mitja tarda, mentre eren a casa van escoltar sorolls i van comprovar que un home estava intentant accedir al domicili per la porta del balcó. El lladre en ser descobert, va fugir del lloc ràpidament.

L´inici de la investigació va fer que els Mossos estabissin un lligam entre la manera d´actuar del denunciat a Solsona i una banda de tres homes que s´havia especialitzat en robatoris. La policia va comprovar que el grup sempre seguia un mateix patró per cometre els robatoris, escollien cases de zones residencials de poblacions petites, quan no hi eren els propietaris saltaven les tanques perimetrals per forçar finestres o portes per accedir a l'interior de l'immoble on sostreien diners en metàl·lic, joies i petits electrodomèstics.

L´acció policial va determinar que la banda es desplaçava periòdicament al País Basc, la qual cosa va fer sospitar que podrien estar delinquint també en poblacions basques i del sud de França. Els agents van establir contactes amb l'Ertzaintza i gràcies a l´intercanvi d´informació van poder confirmar que els tres homes estarien implicats en 24 robatoris en domicilis de Guipúscoa i 24 més comesos a les poblacions franceses d'Urrugne i Hendaye.

Després de comprovar que un dels sospitosos havia sortit de l´Estat espanyol, els Mossos van detenir l´investigat en un domicili del carrer de Pepe Rubianes de Barcelona, el passat dia 25 d´abril.

L'operació continua oberta i, de moment, no es descarten més detencions.