La Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra i un dels reptes que s'ha marcat, i que fa temps que potencia, és el de canviar consciències al volant.

Les xifres globals de Catalunya són clares: en vint anys, els agents han format 490.000 persones en mobilitat segura i han realitzat un total de 19.000 sessions arreu del país. De fet, en els darrers tretze anys, les xerrades que fan els Mossos s'han gairebé quadruplicat i han passat de les 500 el 2004 a les més de 1.800 el 2017.

El cap de l'àrea regional de Trànsit de la Regió Policial Central, Avel·lí Garcia, ha manifestat que l'aposta del cos per la mobilitat segura és una «inversió de futur» i creu que la consciència del risc per part dels conductors és cada cop més gran. L'objectiu de futur és arribar cada cop a més col·lectius, com ara els motoristes, i també a les empreses.

Garcia afegeix que el repte és arribar al màxim de col·lectius possibles per «apel·lar a la consciència de la gent i arribar a la missió que ens exigeix Europa de zero víctimes a la carretera».