La C-16, al seu pas per Guardiola de Berguedà, torna a ser transitable. Després que una esllavissada de roques tallés completament l'eix del Llobregat (C-16), aquest dilluns cap a 2/4 de 5 de la tarda, aquest dimarts a les 3.51 de la matinada s'ha pogut reobrir. Hores d'ara, segons ha informat el Servei Català de Trànsit la via està completament neta i els vehicles hi circulen amb absoluta normalitat.

Trànsit també ha confirmat que que apuntaven ahir els Bombers, que el despreniment no ha atrapat cap cotxe i per tant, no hi ha hagut cap persona afectava per l'esllavissada.

L'esllavissada es va produït poc després de 2/4 de 5 de la tarda. Els Mossos d'Esquadra van tallar la via i van desviar el trànsit per una ruta alternativa, a través de la carretera B-400 i el camí asfaltat que comunica Vallcebre i Sant Corneli.

Els Bombers i el departament de Carreteres ja advertien ahir que els treballs de neteja de la C-16 es podien allargar durant tota la nit i que confiaven que la carretera quedés reoberta aquest dimarts a primera hora del matí.

Segons ha explicat a aquest diari el caporal del parc de Bombers de Berga, Màrius Gual, inicialment, s'ha habilitat un carril provisional per donar sortida a tots els vehicles que havien quedat aturats davant l'esllavissada, "ja que no descartem que se'n poguessin produir més". Sobre les causes del despreniment, ha apuntat "a les pluges de les últimes hores" i ha afegit que "per sort", la malla de protecció ha frenat l'esllavissada.

Fins a l'indret també s'hi han desplaçat geòlegs, que han iniciat les tasques de sanejament del talús afectat.