Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat van detenir el dimecres 9 de maig, dos homes de nacionalitat xilena, de 27 i 33 anys, i veïns de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força a interior de domicili al municipi de Collsuspina, conducció temerària i atemptat als agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 12.30 hores, quan el Grup de Delinqüència de la comissaria de Cornellà va detectar un vehicle, amb tres ocupants al seu interior, que circulava amb una velocitat anormalment reduïda i mirant les porteries dels edificis pels quals passaven en una avinguda del municipi de Sant Joan Despí.

Els agents es van apropar al vehicle i van demanar al conductor que s’aturés per realitzar diverses comprovacions, però el conductor va fer cas omís de les indicacions dels agents, va accelerar bruscament i va marxar ràpidament del lloc. El turisme, que va arribar a envair la vorera en diverses ocasions i va posar en perill la integritat física de diversos vianants i la resta d’usuaris de la via, va acabar aturant la seva marxa a causa de la congestió viària.

Els ocupants van abandonar el vehicle i van fugir corrents desfent-se d’una motxilla, però els agents van aconseguir aturar a dos d’ells. Aquestes persones van agredir als agents i aquests els van detenir com a presumptes autors d’una conducció temerària i per un delicte d’atemptat.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Cornellà de Llobregat va determinar que els objectes que contenia la motxilla, dotze rellotges, diverses joies i telèfons mòbils, provenien d’un robatori amb força a l’interior de domicili, comès poques hores abans al municipi de Collsuspina (Barcelona), motiu pel qual també van denunciar als detinguts per aquests fets.