Els dos ocupants d'un ultralleuger van morir ahir al matí quan, en ple vol, l'aparell va caure en picat i es va estavellar contra uns ter-renys propers a l'aeroport de la Seu d'Urgell. Una de les víctimes, el pilot de l'ultralleuger, és un home de 73 anys, de nacionalitat belga i amb residència a Andorra. La identitat de l'altra víctima encara no havia transcendit ahir a l'hora de tancar aquesta edició.

L'accident va tenir lloc a 3/4 d'11 del matí, quan, per causes que es desconeixen, l'ultralleuger es va estavellar als voltants de l'aeroport. L'alerta la va donar un camioner, que va avisar que havia vist caure l'aparell.

L'ultralleuger feia un vol de proves en el moment de l'accident, segons va explicar l'inspector en cap dels Mossos d'Esquadra a la Seu d'Urgell, Salvador Plens. Segons va afegir, l'avioneta «habitualment» utilitzava l'aeroport de la Seu com a lloc de proves. La unitat Tècnica de Seguretat Aèria dels Mossos s'ha fet càrrec de la investigació sobra la causa del sinistre.

En rebre l'avís de l'accident, fins a l'indret s'hi van desplaçar tres ambulàncies del SEM, sis dotacions dels Bombers, amb el grup de rescat, i efectius dels Bombers d'Andorra, dels Mossos i de la Guàrdia Civil. Els cossos de les víctimes van quedar atrapats a l'aparell i els bombers van haver de fer tasques d'excarceració, per poder-los rescatar. Abans de retirar-los, es va haver de desactivar primer el dispositiu d'expulsió de sota dels seients, per evitar que no s'accionés accidentalment i provoqués lesions a ningú. Un cop rescatats, després de l'aixecament dels cadàvers, van ser traslladats als dipòsits judicials de Lleida, on se'ls ha de fer l'autòpsia.