Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Piera de 42 anys, president de l'associació cannàbica de Sant Andreu de la Barca, acusat d'haver venut marihuana a persones de fora de l'entitat. La detenció, que es va produir el 17 de maig apssat, es va fer conjuntament amb la Policia Local d'aquest municipi. Després de passar a disposició judicial, el jutge de guàrdia va dictar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació, segons han informat avui els Mossos, va arrencar arran d'informacions que va rebre la Policia Local de Sant Andreu sobre l'activitat d'aquesta associació, advertint que el responsable vulnerava la normativa que regula aquest tipus de clubs de fumadors.

Després d'un període de vigilància, la policia va constatar que l'accés al local era totalment lliure i que s'hi venia marihuana a persones alienes a l'entitat. Amb aquests indicis, els agents van entrar al local i van detenir el president.

Durant l'escorcoll, van comissar diversos tipus de substàncies estupefaents, com un quilo de marihuana, quatre aglans d'haixix, una dosi de cocaïna i dues bàscules de precisió.

El local ha quedat precintat i l'activitat es manté cautelarment aturada a l'espera que l'autoritat judicial decideixi sobre el cas.

A més, la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, competent en aquest àmbit, va aixecar les corresponents actes administratives per incompliment de la normativa relativa a la seguretat i la higiene del local.