El Jutjat d'Instrucció 5 de Manresa, en funcions de guàrdia, ha decretat aquest dimecres presó provisional per a Alícia Romero Rodríguez, la dona de 47 anys acusada d'haver matat a ganivetades la seva parella sentimental, Carles Malet Mataró, de 67 anys, el cap de setmana passat, en un pis del carrer del Cós de la capital del Bages.

Romero, que va ser detinguda pels Mossos diumenge a la tarda, ha comparegut aquest dimecres al matí davant del jutge, després que aquest dimarts, durant l'interrogatori a la comissaria, es negués a declarar. Segons han explicat fonts judicials a Regió7, davant del jutge, la dona únicament ha acceptat respondre les preguntes de la seva defensa i ha negat l'autoria dels fets.

Tot i així, el jutge li ha imputat un delicte d'homicidi dolós davant de les proves aportades pels Mossos, entre les quals els missatges de WhatsApp que diumenge a la matinada Alícia Romero va enviar a la seva exparella sentimental. En els missatges, va adjuntar fotografies del cadàver i hauria reconegut implícitament l'autoria dels fets.

El magistrat ha justificat l'ingrés a presó provisional pel risc de fuga de l'acusada, que, a més, tenia deu antecedents policials per amenaces i atemptat a l'autoritat.

Els fets es van descobrir diumenge a la tarda, quan l'exparella de l'acusada va denunciar els missatges rebuts a la Policia Local de Sant Fruitós. Els Mossos van localitzar la dona dues hores després a la plaça de Valldaura de Manresa, a escassos metres del bloc de pisos de la víctima, on ella també residia. La dona va ser detinguda sense oposar resistència.