El nou director del Servei Català de Trànsit, el berguedà Juli Gendrau, va admetre aquest dimarts la seva «preocupació relativa» pel repunt d'accidents amb víctimes mortals que hi ha hagut en les darreres setmanes, l'últim dels quals dilluns a Capellades, on va perdre la vida un motorista. Gendrau va demanar «col·laboració transversal» per reduir la sinistralitat

El berguedà, que fins ara havia estat director general d'Emergències, va assegurar que caldrà analitzar les casuístiques que han intervingut en els darrers accidents mortals i es va mostrar partidari de seguir treballant en la prevenció i en l'educació viària «per lluitar contra aquesta xacra».

En aquesta línia, va reiterar que la màxima prioritat del Govern és reduir la sinistralitat a les carreteres. Així mateix, va avançar que la propera campanya que engegarà Trànsit està orientada a reduir els accidents de motocicleta.

Gendrau va fer aquestes declaracions en el marc de la setena jornada del programa Game Over que impulsa l'Institut Guttmann de Badalona. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar els joves perquè desenvolupin actituds responsables i prudents quan siguin davant del volant.