Un jove d'Artés de 26 anys d'edat, David Gràcia Llobet, ha mort en un hospital de Calgary (Canadà) en no poder-se recuperar de les greus ferides que va patir dimarts en un accident quan estava visitant la zona del llac Louise, al parc nacional de Banff. El jove artesenc va rebre a sobre l'impacte d'un arbre, que acabava de caure des d'una alçada d'entre 80 i 100 metres.

Els fets, segons van explicar divendres fonts familiars a aquest diari, van tenir lloc dimarts a les 9 del vespre (la 1 del migdia, hora local). Gràcia estava de vacances al Canadà, on havia anat a veure un amic. Tots dos estaven visitant aquell dia la zona del llac Louise, a la província d'Alberta.

En el moment de l'accident, els dos joves eren a la base d'una zona d'escalada molt popular, l'Outhouse Wall, observant com els escaladors pujaven per la paret. Tant Gràcia com el seu amic canadenc eren també aficionats a aquesta pràctica esportiva, tot i que, segons la família, aquell dia no s'havien adreçat a la zona amb la intenció d'escalar, sinó simplement de visitar el parc natural.

De cop i volta, un arbre que estava en mal estat va caure des de la part superior del barranc. L'arbre es va precipitar al buit i va anar a impactar contra tres joves, un dels quals, l'artesenc, va resultar ferit de caire molt greu. Els altres dos van resultar ferits lleus.

El jove artesenc, després de ser atès al lloc dels fets pel personal mèdic d'un helicòpter, va ser traslladat a un hospital de Calgary, on va ingressar en estat crític. El jove, però, no es va poder recuperar de les greus ferides que va rebre i va acabar morint.

Fonts familiars van explicar ahir a aquest diari que ja s'ha fet la donació d'òrgans i que s'han iniciat els tràmits de repatriació. Informàtic de professió, David Gràcia era natural d'Artés, on continuava vivint actualment. Segons van explicar fonts de l'Ajuntament, la víctima era membre de l'esplai de joves i estava molt vinculat al poble. El consistori s'ha mostrat consternat per la fatal notícia i ha volgut mostrar públicament el seu condol a la família.

Segons ha informat Parks Canadà (l'organisme que agrupa els parcs nacionals d'aquest país), a la zona on es va despenjar l'arbre hi ha altres arbres morts. Tot i així, malgrat l'accident de dimarts, l'àrea no va quedar clausurada, en no considerar que hi hagi perill que es puguin repetir uns fets d'aquestes característiques.