La tempesta que va creuar la tarda de dijous la Catalunya Central va deixar en algunes estacions entre 30 i 40 litres per metre quadrat d'aigua en 30 minuts -i els Bombers van rebre una desena d'alertes per inundacions de baixos i garatges i la caiguda d'abres al Bages i al Moianès.

Segons el Meteocat, a Organyà (Alt Urgell) es van registrar 41,0 mm en mitja hora; a Artés, 32,8 mm; a Pinós, 31 mm; a Castellnou de Bages, 27,5 mm; i a Guardiola de Berguedà, 26,6 mm. També destaquen les dades acumulades durant tot el període de pluja a l'aeròdrom de Das (Cerdanya), 42 mm.

Al Bages, els Bombers van començar a rebre les primeres trucades d'alerta cap a 2/4 de 6 de la tarda, per dos arbres caiguts, un al carrer Joan XXIII de Manresa i un a la C-55, al quilòmetre 30,5. Precisament la rotonda d'enllaç de la C-55 i la C-25 va quedar en part inundada tot i que els vehicles hi van continuar circulant.

També a la capital del Bages, dues dotacions van intervenir per sanejar la façana d'un edifici del carrer Sant Valentí i també va ser important l'aigua acumulada al camp de la Pirinaica (veure el vídeo següent).

Efecte del temporal al camp de la Pirinaica

Efecte del temporal al camp de la Pirinaica

A Sant Joan de Vilatorrada, es va inundar un pis del carrer del Pont. A Sallent, es va alertar de l'entrada d'aigua en uns baixos del carrer Miquel Poal Aregall. A Moià, es va inundar un garatge de la ronda del Saiol i uns baixos del carrer de Sant Sebastià. I a Sant Feliu Sasserra una dotació va treballar en l'entrada d'aigua en una planta baixa del Camí de les Comes.

El temporal va avançar de nord a sud i un cop passat el Bages es va dirigir al Baix Llobregat, on va deixar 35 mm a Olesa de Montserrat. A més, la pluja va anar acompanyada per una forta presència de descàrregues elèctriques. Segons el meteoròleg Jofre Janué, fins a les 18.30 h havien caigut a Catalunya més de 30.000 llamps, dels quals 1.200 han tocat terra. Uns 300 van caure a Bages i 200 al Berguedà.