El motociclista Rubèn Xaus (Sant Cugat del Vallès, 1978) seria el pilot de helicòpter ultralleuger que diumenge va seccionar dos cables elèctrics d'una línia de mitjana tensió de 25.000 volts que van caure damunt de la C-16, segons ha pogut confirmar aquest diari de fonts solvents. L'eix del Llobregat va estar tallat al trànsit perquè els operaris poguessin retirar els cables. No hi va haver danys personals perquè en aquell moment no circulava cap vehicle per la car-retera.

Rubèn Xaus és un conegut motociclista que ha competit en Moto GP i Superbike està establert a Andorra. Tal com va informar aquest diari dimarts els Mossos d'Esquadra el tenen identificat gràcies als testimonis que diumenge el van veure quan va aterrar al pàrquing de vehicles de l'àrea de La Mata del pantà de la Baells i han pogut parlar amb ell sobre l'episodi d'aquest diumenge. El cas l'investiguen els agents de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria de la policia catalana.

Tal com ja va avançar aquest diari, els fets van tenir lloc diumenge al matí. Un helicòpter ultralleuger Robinson 22 conduït per Rubèn Xaus va aparcar a l'estacionament de vehicles de La Mata, a prop de l'embarcador i zona nauticorecreativa. Va baixar a peu fins a tocar de l'aigua i va anar a saludar uns amics seus que estaven fent wake board (una modalitat d'esports nàutics) a l'embassament de la Baells. En acabat va tornar a l'aparell i es va enlairar. Testimonis dels fets han explicat a aquest diari que volava a una alçada molt baixa per sobre de la cua del pantà del nucli de Cercs. Testimonis presencials han explicat que van fer una maniobra brusca i que va ser aleshores quan va tallar els cables. El pilot va continuar la seva trajectòria. L'helicòpter en qüestió dorm a un hangar de l'aeroport de La Seu d'Urgell.

Els Mossos d'Esquadra han d'investigar més per aclarir les causes i circumstàncies que han envoltat aquest fet i escatir si hi va haver o no conducta negligent per part del pilot de l'aparell.

Rubèn Xaus no ha volgut fer declaracions.