La Policia Local d'Olesa de Montserrat continua investigant l'autoria de la crema de contenidors a diferents carrers del barri de Sant Bernat. De fet, ahir a la matinada es va produir un nou episodi en què es van cremar un total de cinc contenidors de residus al carrer d'Almeria. En aquesta ocasió, a més, també va provocar que s'incendiés un vehicle. En l'extinció del foc hi va intervenir una dotació dels Bombers de la Generalitat, així com també diverses patrulles de la Policia Local d'Olesa i de Mossos d'Esquadra.

El darrer episodi de crema massiva de contenidors va ser el dia 27 de maig amb un total de 16 contenidors i danys valorats en 12.365,35 euros. El 30 d'abril també es van cremar un total de 3 contenidors als carrers Priorat, Jaume Balmes i Almeria. El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha quantificat que en aquest 2018 han estat un total de 50 contenidors cremats per un valor de 43.277 euros. El 2017 van ser 52 contenidors cremats valorats en 47.000 euros.

Aquests darrers episodis de crema de contenidors arriben després que, a final de març, el jutjat penal número 11 de Barcelona condemnés a pagar 8.075 euros i a fer efectiva una multa de 4 euros diaris durant vuit mesos a dues persones acusades de cremar fins a 18 contenidors d'escombraries a Olesa de Montserrat la matinada del diumenge 28 de febrer. Gràcies a l'avís de diferents ciutadans, la Policia Local va poder enxampar i detenir in fraganti aleshores els dos joves de 19 anys, que van ser denunciats per un delicte de danys.

El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa va xifrar en 13.000 euros el cost dels desperfectes als contenidors i la neteja de les zones afectades pels focs aquell episodi del 2016.