El Departament d'Interior instal·larà tres nous radars a la xarxa viària catalana i dos d'ells se situaran a l'Anoia, concretament a l'A-2, en el tram entre Igualada. L'altre anirà a l'AP-7, entre Santa Perpètua i Mollet. Així ho ha explicat el conseller Miquel Buch, en una roda de premsa acompanyat pel director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i l'intendent dels Mossos, Vicenç Gasulla, en la quan han presentat el balanç de sinistralitat viària del primer semestre del 2018.

En els primers sis mesos de l'any han perdut la vida a les carreteres catalanes 92 persones en 78 accidents mortals, un 42% i un 30% més respecte el mateix període de l'any anterior, respectivament. Les distraccions són la principal causa, seguida de la velocitat, l'alcohol i les drogues, per la qual cosa Interior ha apel·lat a la responsabilitat dels conductors i ha qualificat la situació d'"alarmant".

Buch també ha anunciat la prolongació del pla de contenció fins a l'octubre, perquè des de la seva aplicació, en el segon trimestre d'aquest any, la mortalitat d'abril a juny s'ha reduït un 17% interanual.