Funcionaris del mòdul 2 de Lledoners, que acull els set presos independentistes, han impedit aquesta setmana que un intern gravi imatges dels polítics i les difongui a l'exterior. El reclús, després de ser enxampat pels treballadors, va explicar que havia rebut una oferta de 15.000 euros per vendre vídeos dels polítics a l'interior del centre penitenciari. L'intern ja ha estat castigat traslladant-lo al mòdul de règim tancat.

Els fets van tenir lloc aquest dijous. Segons ha pogut saber Regió7, funcionaris del mòdul 2 van descobrir un telèfon mòbil amagat a la zona de paqueteria. Després de fer un visionat per les càmeres de vigilància, van descobrir que la persona que havia deixat l'aparell a l'esmentat recinte era un pres condemnat per tràfic de drogues, i que tenia accés a l'espai de paqueteria. El telèfon mòbil estava sense targeta.

El reclús va ser immediatament interrogat. Segons han explicat fonts de Justícia, la investigació de Serveis Penitenciaris ha conclòs que l'intern pretenia utilitzar el mòbil per gravar vídeos a l'interior del mòdul. Segons la mateixa investigació, l'oferta econòmica per l'obtenció de vídeos dels polítics havia arribat fins als 15.000 euros.

Fonts de Justícia ressalten que s'ha aconseguit detectar el telèfon "després de diversos escorcolls en diferents espais del centre i gràcies al zel dels funcionaris de Lledoners". Les mateixes fonts recorden que els telèfons mòbils estan prohibits a tots els centres penitenciaris.

El pres en qüestió va ser traslladat al mòdul de règim tancat, tal i com es fa amb tots els interns que han de ser sancionats. L'intern, molt possiblement, s'haurà d'estar durant un temps en aquest mòdul, ja que se li revocarà el seu segon grau i passarà a primer grau. L'home té condemna per tràfic de drogues fins al 2022.